De streepjescode. Die ‘barcode’ kent u. Maar de QR-code ... kent u die ook? U hebt QR-codes vast wel eens gezien. Zwart-witte vierkante blokjes met digitale ruis. De kassière ... doet er niks mee. Een QR-code scant u zelf.
Waar u een QR-code vindt? Op gebouwen, producten, en verpakkingen. In winkels, tijdschriften, en bushokjes. Op steeds meer plekken. In Japan al heel lang. In andere landen maar pas.
QR staat voor Quick Response. Als de naam de lading dekt moet u dus vlug ergens op in kunnen haken.
Eens uittesten: u bent bijvoorbeeld in een winkel. En ziet een QR-code bij een jurk op een etalagepop. Door de QR-code te scannen, krijgt u meer informatie over het kledingstuk. Bijvoorbeeld een videoclip van Lady Gaga waarin zij hetzelfde item draagt. De link naar die informatie blijft bij u. Ook als u de winkel verlaat.
Is het al na sluitingstijd? Maar toch iets leuks te zien in de etalage? Scan de code en winkel online verder.
Wat u nodig hebt om een QR-code te scannen? Een telefoon met een ingebouwde camera. Plus een programma – een app – om de QR-code te ontcijferen. Programma’s om de QR-code te ontcijferen zijn niet moeilijk te vinden. En meestal gratis. Voor de iPhone is bijvoorbeeld RedLaser een goede keus. Ook zonder iPhone kunt u scannen. Zolang u maar een smartphone met een camera en een QR-programma hebt.
En dan gaat scannen zo:
Wanneer scant de consument uw code? Als uw boodschap onweerstaanbaar is. Door een supervoordelige aanbieding, ultieme voordelen, originaliteit en kwaliteit.
Pluk zorgt er voor dat uw QR-code:
Dat doen we sinds het ontstaan van de QR-code in Azië.
Zelfs in Nederland. En dit jaar? Toegevoegde waarde in mobile marketing ook voor u?
De URL van een geopende webpagina in uw browser naar een smartphone sturen? Gebruik de gratis bookmarklet van Pluk.
Zo zet u adressen om van websites die u bezoekt naar QR-codes.
Bookmarklet aan uw browser toevoegen?
Sleep deze link naar de bladwijzerbalk van uw browser:
© 1991–2024 Pluk. Alle rechten voorbehouden.